a movie for the weekend, pretty giotared

a movie for the weekend: young frankensteinμια ταινία για το σαββατοκύριακο: φρανκενστάιν τζούνιορ

A movie for the weekend

A classical American comedy of 1974 in black and white starring Gene Wilder and a typical movie of Mel Brooks.

“ Young Frankenstein ”

big

Genre:

A parody of the 1930 movie of “Frankenstein” which was based on the famous novel.

Plot:

The grandson of the famous scientist Dr. Frankenstein is also a scientist teaching at a university but he tries to hide his relationship with the “mad” scientist. However, fate forces him to visit his grandparent castle and lab where he discovers very interesting notes about an unfinished experiment that would give life to a dead body. His scientific curiosity overwhelms him and he decides to conduct the experiment. Meanwhile he meets with the very peculiar castle’s staff and grandpas assistants and commits all sorts of goofs.

Ideal Audience:

I wouldn’t say this is a family movie but it is certainly ideal for both men and women.

What I liked the most:

  • Igor, the assistant is the funniest version of Dracula’s assistant. Funny looks, low iq, flirty with the girls…adorable!
  • The film has such an atmosphere, like a Christopher Lee Dracula film. An interesting contrast for comedy.
  • I loved the scene where Dr. Frankenstein and the Monster dance and sing along the “Puttin on the Ritz’.
  • Of course the finale where the two female protagonists finally realize the sweet meaning of life while the Monster roars satisfied.

Conclusion:

This comedy is not “The Hangover” type of comedy. It is the much better version of Mel Brook’s “Robin Hood: Men in Tights” (without the singing and dancing around) and “Dracula: Dead and Loving it”. If you like Gene Wilder’s movies then you’ll love this one.

tumblr_msl0kiUZ9k1se34hmo2_r1_1280

Μια ταινία για το σαββατοκύριακο

Κλασικός αμερικανικός κινηματογράφος του 1974 σε μια ιδιόρρυθμη ασπρόμαυρη κωμωδία, χαρακτηριστικό δείγμα δουλειά του Μελ Μπρούκς με τον Τζίνι Γουαϊλντερ.

“Φρανκενστάιν Τζούνιορ”

big

Είδος:

Παρωδία που διακωμωδεί την ταινία «Φρανκενστάιν» του 1930 που ήταν βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα. Για να βάλει τους θεατές στο κλίμα μάλιστα ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε σκηνικά και κάμερες που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί στην αρχική ταινία του 1930 (και φυσικά έκανε την ταινία ασπρόμαυρη)

Πλοκή:

Ο εγγονός του περίφημου Δόκτορος Φράνκενσταϊν είναι και ο ίδιος επιστήμονας που διδάσκει σε Πανεπιστήμιο αρνείται όμως να συσχετιστεί με τα πειράματα του παππού του ώσπου η μοίρα τον αναγκάζει να επισκεφτεί το εργαστήριο του προγόνου του. Εκεί θα ανακαλύψει όλες τις σημειώσεις του και θα διαπιστώσει πως το έργο έμεινε ανολοκλήρωτο την τελευταία στιγμή και ενώ όλα ήταν έτοιμα για το τελικό πείραμα που θα έδινε ζωή σε ένα άψυχο σώμα. Η επιστημονική του περιέργεια τον διακατέχει και αποφασίζει τελικά να ολοκληρώσει το έργο του παππού του. Εν τω μεταξύ φυσικά γνωρίζει τους παράξενους βοηθούς του παππού του και ένα σωρό ευτράπελα συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο.

Ιδανικό κοινό:

Δε θα την έλεγα μια ταινία για όλη την οικογένεια όμως βλέπεται εξίσου ευχάριστα από άντρες και γυναίκες.

Τι μου άρεσε ιδιαίτερα:

  • Φυσικά ο Ιγκόρ ο βοηθός του Δόκτορος που είναι η αστεία εκδοχή του αντίστοιχου βοηθού του Δράκουλα. Αστεία εμφάνιση, χαμηλό iq αλλά πονηριά και έντονο φλέρτ με τις κυρίες που συναντά.
  • Η ατμόσφαιρα θρίλερ που αν έχεις παρακολουθήσει παλιές ταινίες του Δράκουλα σου φέρνει στο νου ανατριχιαστικές σκηνές αλλά μετά σκας και ένα γέλιο.
  • Το νούμερο που κάνουν στο Μπρόντγουεϊ ο Δρ. Φρανκενστάιν και το τέρας τραγουδώντας το “Puttin On The Ritz” που τραγουδούσε ο Φρεντ Αστέρ.
  • Το φινάλε όπου οι πρωταγωνίστριες επιτέλους ανακαλύπτουν το γλυκό νόημα της ζωής ενώ ταυτόχρονα το τέρας βρυχάται ευχαριστημένο!

Συμπέρασμα:

Αυτή η κωμωδία δεν είναι αστεία τύπου “The Hangover”. Είναι η πολύ καλύτερη εκδοχή άλλων ταινιών του ίδιου σκηνοθέτη όπως “Ρομπέν των Δασών: οι ήρωες με τα κολάν” (χωρίς τα τραγούδια) και “Δράκουλας: νεκρός και μ’ αρέσει”. Αν σου αρέσουν οι ταινίες του Τζίνι Γουάιλντερ τότε θα ευχαριστηθείς και αυτή. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες λίστες είναι ανάμεσα στις 15 ή στις 30 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Δημιούργησε λοιπόν μια ατμόσφαιρα θρίλερ πρώτα και έπειτα πάτα το play!

tumblr_msl0kiUZ9k1se34hmo2_r1_1280